Видео Галерия

Календар

Март 2018
НПВСЧПС
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Колко е часа

Уважаеми ученици,

Желаете ли да получите международно признат сертификат по английски език от Лондон, който ще даде най-вярната оценка на Вашите знания?

Тогава не пропускайте шанса да контактувате в непосредствен разговор с английски изпитващ, регистрирайте се за изпитната сесия на Тринити Колидж Лондон, която ще се проведе в началото на м. юни в нашето училище.

Нашето училище е оторизиран изпитен център на тази авторитетна институция, съществуваща от 1871 г. и вече четвърта година има своите успешни кандидати на изпитите.

Присъединете се и Вие!

Видео запис от изпитите за всяко ниво може да видите тук .

 

TRINITIТова име често погрешно се асоциира с колеж,  езиково училище или издателска къща. Всъщност Тринити Колидж Лондон е международна изпитна институция, която провежда над 500 000 изпита годишно в около 60 държави по цял свят.
Първите изпити на Trinity College London датират от далечната 1877 година.
Международно признатите изпити и придобитите квалификации са в областта на музиката; драмата и словото; учителската квалификация; устното и писмено оценяване на английския език.

Какво трябва да знаете за езиковите изпитите на Trinity College London

  1. Те са напълно акредитирани в Обединеното кралство и признати от университети, колежи и институции  по цял свят. 
  2. Съобразени са с Общата Европейска Езикова Рамка (Common European Framework of Reference).
  3. Кандидатите са оценявани от експерти, идващи от Великобритания /native speakers/, което изключва влиянието им от особеностите на регионалния език.
  4. Изпитите на TCL (в устния им формат GESE) се оценяват непосредствено след приключването им, което е уникално и много удобно.
  • Основният акцент в езиковите изпити на Trinity College London е върху говоримия английски език.
  • От миналата година TrinityCollegeLondonе втората изпитна институция след Кеймбридж, призната за пълноправен член на ALTE-Европейската асоциация за езиково тестване

Първият проведен в България изпит беше Graded Examinations inSpoken English /GESE/, който тества комуникативните умения на кандидатите.

През 2010 в България се проведоха и първите изпити по другите два формата: Integrated Skills in English examinations /ISE/ и Spoken English for Work examinations /SEW/.

ISE, подобно на СambridgeExaminations и IELTS, оценява четирите основни умения, свързани с усвояването на чужд език. Отличава се с модерна, практическа насоченост на писмените задачи.

SEW е предназначен за работещите, които искат да получат езиков сертификат в професионалната област, в която искат да се развиват. От четири години Trinity College London провежда изпити в България. Изпитни центрове има в София, Варна, Перник, Видин, Търново, Търговище и др.
Кой може да се яви
Всеки, без възрастови ограничения.
Нивата
Изпитът GESEсе предлага в 12 нива (от А1 до С2 по CEFR). Не е задължително последователното явяване на всички нива. Преподавателят/кандидатът определя подходящото ниво. В зависимост от нивото, изпитът продължава от 5 до 25 минути.
Какво представлява изпитът
GESE
протича под формата на индивидуално събеседване с кандидата, по време на което изпитващият обръща специално внимание на неговите лични интереси. Провежда се разговор, базиран на принципа „Кой си ти?/Какво те интересува?", а не „Представи си, че...". Това го прави много персонален,реалистичен, а следователно и мотовиращ .

От 4 ниво нагоре кандидатът трябва да подготви тема, изцяло подбрана от него, която да дискутира с изпитващия. Целта е не да се наизусти предварително подготвен текст, а кандидатът да демонстрира умения да поддържа разговор, задавайки въпроси и изказвайки личното си мнение.
Оценяване
Оценяването става незабавно след изпита. Резултатите са под формата на оценки тип A,B,C,D, като за издържан изпит се дават оценки А,В и С, а D означава, че не минавате. По реда на нещата оценките звучат така: отлично, достойно, минавате и провал.
Организация на провеждане на изпита
Организационната схема, относно датата, мястото, подготовката и съдържанието на изпита, е много гъвкава. Самият изпитен център решава кога иска да се проведе изпита и обявява дата, която съгласува с официалния представител тук.
Повече информация за подготовката за изпита: www.trinitycollege.co.uk/bulgaria или на адрес:

144 СОУ "Народни будители"

гр. София, жк "Младост - 3", ул. Бъднина №1

 

• Изпитите на Тринити Колидж Лондон се утвърждават  все по-настоятелно през последните  няколко години в България. Причината е тяхната комуникативна насоченост, обективност при оценяването, мотивиращото им влияние върху обучаващите се, достъпните цени.

Анкети

Харесвате ли сайта?
Да - 80.4%
Не - 19.6%

Общо гласове: 97
Гласуването за тази анкета е приключила

Изображения

newsimg 599

ban 101ban 100