144 СУ “Народни будители”

с изучаване на изкуства – музика, изобразително изкуство и хореография гр. София, р-н Младост,
тел. 02/877 01 73; 02/877 40 52; 02/877 44 57, Fax: 02/877 01 73, E-mail: 144sou.art@144sou.bgТрета международна среща по проект „Обединени в различието чрез историите на Европа – Италия 26.05.2015 г. – 01.06. 2015 г.

По време на срещата, която се проведе в Мариано Коменсе, Италия учителите и учениците от партньорските училища посетиха уроци по различни учебни предмети в IV Novembre Primary School.

Подготвиха „Европейски кът“ с материали и информация за своите страни и  училища.

Проведоха се срещи, на които се обсъдиха постигнатите дотук резултати от работата по проекта и се заплануваха бъдещите дейности, а именно:
– Предстои излизането на есенното издание на списанието, за което отговаря испанското училище.
– Темата на следващото списание ще бъдат истории за есента (Езоп,други автори или митове). За създаването на тези истории ще се направи webquest с класически легенди и приказки. Следвайки стъпките на webquest-а, учениците ще създадат ‘fairytale salads’ (Джани Родари) в дигитална форма. Webquest-ът ще бъде подготвен преди срещата в Турция от координатора. По време на срещата в Турция ще има презентация на webquest и формата на крайните продукти.
– Следващата транснационална среща ще се проведе в Турция в периода 23-27 oктомври 2015.

 

Обсъдено беше също какви въпроси да съдържат анкетните карти за ученици, учители и родители, с които трябва да се оцени работата по проекта през първата година. Всяко училище  решава кои класове, ученици, учители и родители ще попълват анкетните карти и как те ще бъдат разпространявани. По-късно същия ден участниците в проекта присъстваха на драматизацията „The Gingerbread boy“, представена от ученици от 4 клас на Anzano del Parco Primary School и на концерта на оркестъра по флейта. Партньорите имаха възможност да представят своите страни, градове и училища пред ученици, учители и родители от училището домакин. Проведена бе и традиционна среща с кмета и други представители на местните власти в Мариано Коменсе с цел те да бъдат запознати по-подробно с работата и постигнатите резултати по проекта.

 

По време на срещата в Италия представителите на партньорските училища имаха възможност да посетят забележителности в Канту, Комо и Милано, както и да научат много нови и интересни неща за историята, културата и традициите на страната домакин.

Назад