144 СУ “Народни будители”

с изучаване на изкуства – музика, изобразително изкуство и хореография гр. София, р-н Младост,
тел. 02/877 01 73; 02/877 40 52; 02/877 44 57, Fax: 02/877 01 73, E-mail: 144sou.art@144sou.bgПрезидентът Румен Радев, децата на „Българската Коледа” и ученици от 144 СУ „Народни будители“ украсиха коледната елха в президентството

По традиция президентът кани десетки деца и техните родители за украсяването на празничното дърво.
Хубаво е в тези дни да си напомняме, че най-важното е да бъдем заедно на празниците, и не само тогава – най-важното е да се подкрепяме. Всеки един от нас има нужда да усети тази подкрепа в труден момент, да усети усмивка, добра дума, протегната ръка. Всички тези рисунки, които вие днес рисувате, всички играчки, които сглобявате, всяка песен, която днес сте изпели и още ще чуем, е част от коледното вълшебство. Вие сте вълшебниците на нашия празник, и безкрайно се радваме, че сте тук, каза президентът на децата.
Нека във всичко, което правите, да влагате доверие към вашите близки, родители, приятели, а те са много и ние сме част от тях, каза президентът Румен Радев и пожела щастливи и много весели коледни и новогодишни празници. Продължавайте да гледате към света все така усмихнати и добри, да давате надежда и вяра на нас, че светът е по-добър, добави Радев.
На тържеството днес децата изработваха коледна украса, украсяваха коледни сладки, писаха писма до Дядо Коледа, а за доброто настроение се погрижиха децата от танцовия ансамбъл „Пламъче“ и от 144-о СУ „Народни будители“, които също се включиха в украсяването на елхата.
17-о издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която е под патронажа на държавния глава е в подкрепа на болни деца. Темата на настоящата кампания е „Да дарим бъдеще на болните деца“ като основната цел ще бъде осигуряването на високотехнологична апаратура за диагностика и лечение.

Назад