144 СУ “Народни будители”

с изучаване на изкуства – музика, изобразително изкуство и хореография гр. София, р-н Младост,
тел. 02/877 01 73; 02/877 40 52; 02/877 44 57, Fax: 02/877 01 73, E-mail: 144sou.art@144sou.bgЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

 

Отново за учебната година 

разкри училището днес врати.

Звъни звънец из цялата родина – 

в села и градове навред кънти.

 

Уважаеми ученици, родители и учители,

Първият звънец удари за първокласниците ни. Нека ги посрещнем с прегръдката на познанието, за да крачат смело и уверено по дългия път, водещ към нови  хоризонти в усвояване на научното знание. 15. септември е празник, който посвещаваме на тържеството на духа и знанието. Има нещо особено в този ден. Той винаги е бил тържествен за всички. Този ден събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта. Той символизира стремежа на българина към духовност, наука и просвещение.

С решение на МС № 584 нашето училище се нареди в списъка на  иновативните училища в Република България. Днес първата си реч като директор на 144. СУ „Народни будители“ – иновативно  произнесе г-жа Камелия Дилова, която официално откри първия учебен ден и на която от все сърце целият екип на нашето училище пожелаваме здраве и много успехи!

Официалната церемония започна в 10.00 ч. в двора на училището под звуците на музикални поздрави, стихотворения, отслужване на тържествен водосвет, много усмивки и настроение с I, V, VIII клас.  Останалите ученици влизаха по определен график в новите си класни стаи.

На откриването присъства г-жа Емилия Младенова – главен счетоводител на район Младост, която в своята реч предаде и послание от кмета на р-н Младост – архитект Стефан Стефанов, присъстваха още г-жа Мария Василева -представител на училищното настоятелство,  г-жа Гергана Михайлова – председател на обществения съвет.

След официалната церемония класовете преминаха под цветна арка по ред на паралелките заедно със своите класни ръководители.

Предстои ни една различна учебна година, изпълнена с предизвикателства, през които ще преминаваме заедно като общество. Нека настъпващите изпитания ни направят по – единни и да не ни обезкуражават в усърдното преподаване и усвояване на знания.  Пожелаваме на всички ученици, родители и учители здрава, изпълнена с безброй положителни емоции, много успехи и усмивки учебна година!

На добър час! 

 


Назад