От 17 март!!!

https://bnt.bg/news/s-bnt2-na-uchilishte-nvo-po-bel-v-7klas-na-fokus-25022021-290862news.html

 

Българската национална телевизия и Министерството на образованието стартират съвместна програма за учениците, на които им предстоят матури. Двете поредици – „На фокус 7. клас“ и „Матурата на фокус“, ще подпомагат обучението на учениците в 7 и 12 клас.
Видеата от поредицата „На фокус 7. клас“ ще подпомогнат седмокласниците за Националното външно оценяване по български език и литература и по математика. Те ще се излъчват в понеделник и вторник от 8:00 ч. и от 15:00 ч., с повторение в събота от 8:00 ч. по БНТ 2 и повторения в същите делнични дни по БНТ 4 от 17:30 ч.
В поредицата за зрелостниците ще се разглеждат теми като – езикови правила, ключови теми, идеи, мотиви, образи и герои, илюстрирани с примери и задачи. Поредицата „Матурата на фокус“ ще се излъчва в сряда и четвъртък от 8:00 ч. и от 15:00 ч., с повторение в неделя, от 8:00 ч. по БНТ 2 и повторения в същите делнични дни по БНТ 4 от 17:30 ч.
Двете поредици са част от кампанията „С БНТ на училище“, която стартира с подкрепата на Министерството на образованието и науката в началото на дистанционното обучение през пролетта на миналата година. До момента по програмата са излъчени 517 видео урока, всичките от които са достъпни на сайта на БНТ.

„С БНТ на училище“ е съвместна инициатива на БНТ и МОН. В реализирането на инициативата ще се включват и учители от различни класове, които ще представят необходимата информация за уроци, упражнения и самостоятелна работа по български език и литература и математика.

Всеки ден програмата ще бъде допълвана, а повторенията и излъчванията по БНТ 4 ще помогнат и за децата в чужбина, учещи в неделните училища и прекратили заниманията си заради обявените извънредни мерки. Уроците и актуална информация за излъчванията ще бъдат качени и на интернет страницата на БНТ – www.bnt.bg.

***

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *