Българио, за тебе те умряха,

една бе ти достойна зарад тях,

и те за теб достойни, майко, бяха

И твойто име само кат мълвяха,

умираха без страх.

Днес на 3. март отбелязваме Националния празник на България. Навършват се 143 години от Освобождението на страната ни от османско господство.

На 3 март през 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и Османската империя, с което се слага краят на Руско-турската война от 1877- 1878 г. Датата 3. март слага начало на Третата българска държава.

Пътят на свободата ни започва от тъмните хайдушки пътеки, тайните комитети на Апостола, през саможертвата и подвига на хилядите бойци и революциинери, които със своята смелост и алтруизъм отдадоха живота си за да ни има! Нека с всяка наша достойна постъпка следваме заветите на тези славни и достойни българи!

Поклон пред геройския подвиг, пред саможертвата и любовта към отечеството, за храбрия и непреклонен български дух на националните герои, които извървяха дългия път към нашата национална свобода!

Приложено  представяме на Вашето внимание и един урок по родолюбие чрез презентации на тема : „Освобождението в песен и танц“ на нашите ученици от 9 А и 9 В клас.

3-Март (1)

Презентация за „Трети март“ на учениците от 9 А клас

TRETI_MART_PREZ_GODINITE_(2)

Презентация за „Трети март“ на учениците от 9 В клас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *