Уважаеми родители,

като ръководител на 144-то училище съм силно загрижена за подготовката на предстоящата учебна година!

За втори път ни очаква много по-различна и нелека учебна година.

В 144 СУ предвиждаме да се извършва ежедневна и многократна дезинфекция на общите помещения, кабинетите, повърхностите, вратите и строга хигиена на санитарните помещения. Продължаваме с озониране на помещенията – коридорите и кабинетите. Предвиждаме изключително строг филтър на входа, периодично измерване на температурата и връщане на ученици с грипоподобни симптоми. Дистанция в голямо училище с близо 1300 ученици ТРУДНО МОЖЕ да бъде спазвана. Не е уместно да се очаква, че учениците ще си стоят тихо и кротко по цял ден в стаята. Няма как да се случи това. Целият учителски екип ще положи максимални усилия, за да няма струпване на ученици нито в коридорите, нито пред бюфета или в стола. Това ще бъде най-трудната ни задача.  След всички тези мерки ще се опитаме да имаме и ефективен учебен процес.

Уважаеми родители, Вашата подкрепа и силно разбиране ще ни бъдат от полза повече от всеки друг път. Говорете и насърчавайте децата си, за да се пазим взаимно в общата ни мисия към връщане в нормалното живеене и учене. Носенето на маски е отегчително и неудобно преживяване, но е единственото защитимо за тези около нас – най-вече в коридорите, а за учениците над 5. клас и в кабинетите.

Човешки и сърдечно Ви моля, не изпращайте дете с дори и малки съмнения за грипоподобно заболяване в училище.

Всички искаме да бъдем здрави!

Не е реалистично да се очаква от нас – учители и ръководство, че сами можем да се справим в тази крайно различна ситуация. Моля за активното Ви участие на родителските срещи в реална или виртуална среда. Запознайте се с плана за дейности в 144 СУ при COVID-19 и Ви моля да гледаме и вървим в една посока, въпреки изключително различната ситуация! За всички ни ще е добре да бъдем заедно в трудното излизане от кризата.

През втората година под знака Covid 19 училището ни е изправено пред изключително трудната мисия – да учим и да се опазим здрави!

Всички заедно да помислим за всичко, заедно за децата и учителите на 144 СУ!

С уважение: Камелия Дилова – директор на 144СУ „Народни будители“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *